Vitello tonnato


 

vitello

Ingrediente:

  • 2 kg carne de vita fara grasime
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina
  • 5 fileuri de ansoa
  • 1 conserva fulgi de ton
  • 2 linguri de capere
  • 2 castraveciori murati
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 pahar ulei de masline
  • 1 lamâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Curatati ceapa si morcovii si tocati-le mare.

2. Puneti la fiert carnea impreuna cu ceapa, morcovii si tulpina de telina. Fierbeti carnea timp de aproximativ 1 1/2 ore pana se patrunde bine.

3. Pana se raceste carnea, pasati tonul impreuna cu 1 1/2 lingura de capere, castraveciorii murati si fileurile de ansoa.

4. Amestecati pasta obtinuta cu maioneza. Adaugati treptat si incorporati ulei de masline. Folositi o lingura de lemn si aceeasi metoda ca pentru obtinerea maionezei. Subtiati sosul cu zeama de lamaie dupa gust. Va trebui sa obtineti un sos de consistenta unei maioneze fluide. Asezonati cu sare si piper.

5. Taiati carnea de vita racita in felii foarte subtiri. Asezati carnea pe platou sau pe farfurii si turnati peste ea sos de ton.

6. Decorati cu capere sau castraveciori murati.

7. Vitello tonnato se consuma rece sau la temperatura camerei cu paine prajita.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *