Trucuri simple pentru cartofi prajiti!


Vrei sa prepari acasa niste cartofi prajiti gustosi si sanatosi? Atunci urmeaza sfaturile de mai jos si vei fi uimit de rezultat!Cartofi Pai !

Taie-i diferit
Exista 2 metode de preparare a cartofilor prajiti, in functie de gusturile fiecaruia: fie ii tai foarte subtiri astfel incat sa fie crocanti, fie ii tai “wedges”, astfel incat sa fie mai cremosi.


Schimba uleiul 

Bucatarii prefera sa prajeasca legumele si cartofii in ulei de canola. Il poti incerca si tu, doar ca sa le dai o alta aroma. Atentie insa: nu folosi ulei de masline sau unt – acestea au un punct de fierbere mult mai mic, ceea ce le face periculoase pentru sanatate.

 Nu uita, sare este si ea importanta
Celebrii “french fries” nu se pot consuma fara sare. Iar la acest capitol, ai o multime de variante: de la sare Kosher (grunjoasa), la sare amestecata cu ierburi aromatice sau sare de mare, alterneaza felul in care dai gust cartofilor.

 Sosurile delicioase schimba aspectul si gustul

Cartofii prajiti pot fi de zece ori mai gustosi daca ii savurezi alaturi de un sos aromat. De la maioneza la ketchup, de la tzatziki la aioli, ai o multime de variante, care mai de care mai tentanta.

Scapa de uleiul in plus
Scurge cartofii imediat dupa ce-i prajesti, asezandu-i pe un servet de hartie dublu si stergandu-i, astfel incat sa se absoarba tot uleiul de pe suprafata lor. In urma prajirii si scoaterii din friteuza, cartofii nu sunt deloc grasi: uleiul nu poate patrunde in ei deoarece este impiedicat de evaporarea apei din cartof in timpul prajirii (acesti vapori sunt cei care produc fierberea). De indata ce cartofii incep sa se raceasca, vaporii, inca prezenti in cartoful prajit, se condenseaza si se transforma in apa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *