Trucuri si sfaturi culinare


10983492_895814433795478_9101099897534621034_o

Va oferim cateva trucuri si sfaturi culinare, astfel incat preparatele sa aiba un gust deosebit, iar munca in bucatarie sa fie cat mai usoara.

  • Ca sa nu suferi de pe urma usturoiului, adauga in pasta preparata o lingura de bulion, smantana sau maioneza.
  • Pentru a nu-si schimba culoarea dupa ce a fost ras pe razatoare si pentru a se pastra alb, hreanul trebuie stropit cu lapte proaspat, astfel, va capata si un gust savuros..
  • Orice fel de carne se fragezeste daca se pune, inainte de a o prepara, o ora intr-un litru de lapte. Apoi, se da in fiert intr-un singur clocot si, dupa aceea, se adauga doua linguri de tarie.36-Kitchen-Tips-and-Tricks-That-Nobody-Told-You-About14
  • Carnea sarata se desareaza usor daca se spala cu apa fiarta in care s-a dizolvat zahar pudra.
  • Prin adaugarea unei linguri cu apa foarte rece in timp ce bateti albusul, se va dubla cantitatea amestecului.
  • Daca folositi ceapa calita in tocatura de chiftelute, cand ceapa are culoare aurie, picurati o lingura de apa calda si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora. Ceapa nu se va mai simti in preparat si va avea gust dulce.
  • Puneti in sosul de rosii o lingurita de zahar si una de mustar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.
  • Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspandi in intreaga casa daca, in vasul in care fierbe, puneti o bucata de paine intr-un saculet de tifon.great_food_tips_and_tricks_that_will_make_life_easier_640_31
  • Uleiul in care ati prajit peste isi pierde mirosul, daca adaugati in el zeama de lamaie.
  • Cand facem o prajitura delicioasa si avem nevoie de zahar caramel, nu putem sa riscam ca acesta sa se intareasca. Ce facem atunci? In momentul in care zaharul caramel a capatat culoarea si consistenta dorita, ii adaugam un strop de otet sau de suc de lamaie. Asta il va face sa reziste mai mult si sa nu se intareasca.
  • Pentru a verifica daca un ou este proaspat, trebuie sa facem doar un simplu test si anume: sa punem oul intr-un vas cu apa sarata. Daca acesta se lasa la fund, inseamna ca este proaspat. Daca pluteste, inseamna ca il putem arunca.
  • Faina, pentru a ne putea folosi de ea pe timp indelungat, se va pastra fie in borcane, fie in cutii metalice. Faina trebuie ferita de umiditate, avand nevoie de o aerisire permanenta. Pentru a nu fi atacata de insecte, acest lucru depinzand si de locul in care va fi asezata, se va pune in faina pudra de sare sau foi de dafin.
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *