Ton cu linte a la Chef Dan Bogatu


Ton cu linte verde si piure de linte rosie - Chef Bogatu Dan

Chef Dan Bogatu ne prezinta o reteta complexa, dar foarte delicioasa si sanatoasa. Merita sa o incercati o data si cu siguranta o veti face si a 2 a oara.

Chiar daca sunt mai multe etape de parcurs pana obtineti preparatul final, rezultatul va va impresiona atat prin gust, cat si datorita culorilor din farfurie.

Ingrediente pentru o portie:

Ton cu linte verde si piure de linte rosie - Chef Bogatu Dan

  • Ton rosu 150 g
  • Linte rosie 100 g
  • Linte verde 80 g
  • Salata tocata brunoise  1 buc
  • Ardei gras Kapia rosu tocat brunoise 1 buc
  • Rosii uscate (sechi) 6-7 bucati taiate brunoise
  • Prosciuto crudo tocat brunoise 2 felii
  • Capere 5 gr
  • Sparanghel verde fraged 2 buc
  • Unt 30 gr
  • Smantana lichida 30 ml
  • Sare de Himalaya
  • Ardei Habanero galben 1 buc
  • Reductie de soia cu aroma de Wasabi (se gaseste in comert)
  • Ulei de masline 30 ml
  • Piper dupa gust
  • Sare dupa gust
  • Germeni de ceapa rosie pentru decor
  • Lime 1 buc

Mod de preparare:

Etapa 1:

  • Lintea rosie si lintea verde se fierb separat.
  • Se scurge lintea rosie de apa dupa ce a fiert, se toaca in blender adaugand untul si smantana lichida, se tine in blender pana devine o pasta fina. Dupa ce a capatat consistenta dorita se asezoneaza cu sare si piper dupa gust (eu am adaugat si un pic de Tabasco rosu).
  • Lintea verde fiarta este strecurata de apa, se adauga intr-o tigaie antiaderenta cu ceapa, ardeiul Kapia, rosiile si prosciuto, calite putin in ulei de masline. Se soteaza impreuna, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Pasul 2:

  • Tonul se taie in 3 bucati in forma de cub. Se asezoneaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe o tigaie ti grill, incinsa in prealabil foarte bine. Bucatile se tin cate 10 secunde pe fiecare latura, mai putin pe partile laterale. Trebuie sa va ramana un centru rosu al tonului cu marginile simetrice  pe care au ramas urmele de grill .

Pasul 3 :

  • Se blancheaza sparanghelul verde in apa clocotita pana ce devine al dente si apoi se scurge si se asezoneaza cu sare si piper.
  • Se taie din lamaia verde o felie sau doua dupa gust.

Pasul 4:

  • Se monteaza pe o farfurie sau pe un platou si restul de ingrediente conform imaginilor.

Pofta buna si imaginatie bogata in farfurie!!!

Ton cu piure de linte rosi si linte verde - Chef Bogatu Dan

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *