Tiramisu



tiramisu

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 1/3 ceasca zahar pudra
  • 60 ml. lapte
  • 250 g mascarpone (smantana groasa)
  • 3 albusuri
  • 1 pachet piscoturi
  • 375 ml cafea tare rece
  • 1 lingura plina cacao

Mod de preparare

1. Se freaca galbenusurile cu zaharul,   intr-un vas rezistent la foc, pana se obtine o pasta.

2. Se adauga laptele si se amesteca bine. Puneti vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si amestecati pana se ingroasa pasta.

3. Se lasa sa se raceasca si se pune smantana.

4. Se bat albusurile spuma si  se adauga in preparat. Se umezesc repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse).

5. Se aseaza piscoturile – un sfert din acestea – intr-o forma de chec, pe fundul careia ati pus hartie de pergament.

6. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi.

7. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea).

8. Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. (Expreso-ul sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care-i va da un pic de aroma).

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *