Tagliatelle cu somon si sos cu vodka


Votka si paste

M-am trezit de dimineata cu gandul de a face o reteta mai deosebita astazi, asa ca am plecat la cumparaturi. In timp ce ma plimbam prin supermarket, la un moment dat, am vazut intr-un frigider paste proaspete, asa ca am hotarat sa le pun in cosul de cumparaturi.

Trecand pe langa raionul de peste, am gasit niste file de somon afumat si icre de Manciuria si deja imi imaginam cat de bine arata reteta finala cu produsele cumparate.

Am decis sa fac o reteta cu paste cu somon, mai speciale, insa pentru acest lucru imi mai trebuia un produs special- pe acesta l-am gasit la raionul de legume- anghinare proaspete.

Cand am ajuns acasa, eram foarte multumit de produsele cumparate, dar elementul cheie al retetei mele deosebite a reprezentat-o vodka ruseasca, ramasa de la un party dintr-un week-end, care m-a ajutat sa fac sosul demential din farfurie.

Mai jos gasiti ingredientele si modul de preparare.

Sa trecem la treaba!

Ingrediente: 

  • File de somon fume 200 g
  • Icre Manciuria 1 borcanel
  • Tagliatelle (eu am folosit proaspete) 300 g
  • Sparanghel proaspat 4 buc
  • Smanatana dulce 150 ml
  • Salota 1 buc mare
  • Arde Kapia rosu 1 buc
  • Anghinare 2 buc
  • Busuioc proaspat 1 leg.
  • Ciuperci Shimeji
  • Lamaie 2 buc
  • Vodka ruseasca cam 50 ml
  • Ulei de masline
  • Sare de mare si piper alb
  • Usturoi 1 graunte

Mod de preparare

Pasul 1:

Se toaca brunoaise salota si ardeiul kapia dupa care se calesc in ulei de masline.

Spre final se adauga somonul taiat suvite subtiri si ciupercile. Se flambeaza cu vodka, dupa aceea se adauga smantana lichida, un pic de apa calduta daca sosul creat este prea gros.

La sfarsit se condimenteaza cu sare de mare si piper.

Pasul 2:

Se opareste sparanghelul in apa clocotita cu sare.

Se curata anghinarele si apoi se opareste in apa cu lamaie, ca sa nu se oxideze. Dupa ce s-au oparit al dente, se stropeste cu ulei de masline si se gratineaza pe un gratar. La final se condimenteaza cu sare si piper.

Pasul 3:

Intr-o oala se clocoteste niste apa in care se oparesc pastele cateva minute (se lasa pana sunt al dente).

Se adauga pastele in sosul cald si se amesteca usor sa nu rupem pastele.

La final le asezam pe o farfurie in forma de cuib ajutandu-ne de un polonic si o furca de paste. Apoi se adauga icrele de somon deasupra pastelor, sparanghelul si o anghinare taiata in doua.

Se orneaza cu o felie de lamaie si o frunza de busuioc (daca vreti sa dati o tenta fresh, puteti folosi o frunza proaspata de menta).

Pofta buna si atentie la vodka, sa nu folositi mai multa decat trebuie 🙂 !

 

 

Tagliatele cu somon si sos de vodka

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *