Sushi la tine acasa


1380316761-sushi--30

Cand auzi sushi, iti sclipesc ochii instant! Ai manca la toate cele 3 mese principale si a-i cere si la desert. Mda, iti place enorm!
Cum in restaurante sushi este foarte scump, a-i dori sa incerci sa-ti pregatesti acasa acest preparat, dar nu stii cum. Initial, crezi ca este foarte dificil sa-l prepari in bucataria ta, de unul singur, fara un ajutor specializat, insa nu este chiar asa!
Este nevoie de ceva timp pentru prepararea ca la carte, dar te vei simti foarte bine cand vei vedea, la final, rezultatul. Si nu doar ca il vei vedea, ci te vei bucura din plin si de gustul delicios.
japanese-fancy-sushi-hd-widescreen-wallpaperInrediente pentru 4 rulouri:Ing
  • 2 cani de orez de sushi
  • 4 nori (alge marine)
  • jumatate de cana de otet de orez
  • zahar brun
  • sos de soia
  • saremaxresdefault
  • un avocado
  • un castravete
  • somon afumat
Pe langa ingrediente, ai nevoie de ustensile:
  • nu folosi nimic altceva in afara de lingura de lemn
  • covoras din bambus
  • folie alimentara
  • betisoare de bambus
1. Orezul se spala bine pana cand apa este limpede, apoi se lasa in apa rece 30 de minute. Se clatestedin nou foarte bine, apoi se rastoarna intr-o cratita cu 2 cani de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba.
2. Cand se face spuma in cratita, se da focul la mic si se lasa sa fiarba timp de 20 de minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca 15 minute, timp in care nu se amesteca deloc. Se transfera orezul intr-un bol de sticla sau de plastic, cu o lingura de lemn, dar fara sa se puna si orezul care s-a lipit de cratita (se strica tot gustul orezului).
3. Se pune la fiert, la foc mic, jumatate de cana cu otet de orez, 1 ligurita de zahar tos si 2 lingurite de sare, pana cand se topesc zaharul si sarea. Dupa ce lichidul s-a racit, se toarna peste orez si se amesteca usor cu lingura de lemn.
4. Intre timp, se fac urmatoarele operatiuni: se inveleste covorasul de bambus in folie alimentara, se taie avocado, castravetele si somonul betisoare, respectiv fasii. Se lasa la indemana un vas mare cu apa in care se toarna putin otet de orez. In el se va inmuia mainile inainte sa se ia orez.
5. Pe o foaie de alge marine, se pune orez si se intinde pe mijlocul acesteia intr-un strat uniform de 2 – 3 centimetri. Trebuie sa se umezeasca degetele in apa cu otet de orez de fiecare data cand se ia orez.
6. Se pune la mijloc umplutura, in ordine: fasiile de somon, betisoarele de avocado si de castraveti. Se tine cu degetele ingredientele din mijloc, in timp ce se ruleaza si se duce o parte a bambusului deasupra. Dupa ce s-a format un rulou, se taie cu un cutit cu lama lata, inmuiat in apa cu otet, bucati cam de doua degete, cat sa se poata inghiti dintr-o singura muscatura.
Intr-adevar nu e chiar simplu de realizat, dar rezultatul merita cu varf si indesat. Bineinteles, nu uitati de gingerul murat,pasta de wasabi si  bețișoarele de bambus.
Pofta buna!sushi_00317594
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *