Supa crema de morcovi


  • Supa crema mocoviIngrediente:
  • 350 gr morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 pastarnac
  • samantana lichida
  • 1.5 l supa de pui sau de legume
  • cimbru
  • 2 cubulete unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

1. Se caleste ceapa taiata in cubulete de unt si ulei de masline.

2. Se adauga morcovul taiat rondele si se lasa 5-7 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.

3. Se toarna supa, apoi se adauga cartoful si pastarnacul taiat cuburi, insa nu foarte mici.

4. Se lasa sa fiarba pana ce legumele devin moi si se pot pasa. Cea mai buna metoda este sa le verifici cu furculita.

5. Se condimenteaza supa cu sare de mare, cimbru si putin piper. Cimbrul se potriveste de minune cu morcovul in orice combinatie ati incerca.

6. Se mixeaza intregul amestec cu blenderul si se adauga si smantana de gatit, in jur de 70 ml, insa se mai poate pune daca doriti mai grasa, dupa gust.

7. Se serveste alaturi de crutoane din paine veche, ramasa prin casa, pe care le ungeti cu putin ulei de masline si le bagati la cuptor.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *