Spanac cu smantana


cream_of_spinach_1

Daca tot a venit primavara, am zis sa aleg o reteta de spanac delicioasa si simplu de preparat.

Spor la gatit si pofta buna!

Ingrediente:

  • 1 kg. de spanac
  • 50 g de unt sau margarina
  • 200 ml de smantana
  • 30 g de pesmet
  • usturoi
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

1. Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata.

2. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic.

3. Intr-o cratita, infierbantati ulei sau unt, puneti doi catei de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o lingura de lemn.

4. Deasupra puneti smantana, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.

Servire

Serviti spanacul cu smantana drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras, serviti preparatul ca felul intai.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *