Spaghete cu ton si ciuperci


 

Paste cu ton

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 1 ceapa
  • 20 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 150 g ciuperci
  • 50 g smantana lichida
  • 180 g ton in ulei
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se adauga pastele si se lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie.

2. Intre timp, se pregateste sosul. Se pune o tigaie la incins. Se caleste in unt topit si 1 lingura ulei ceapa tocata fin si ciupercile feliate; se amesteca si se lasa pe foc inca 10-15 secunde.

3. Se adauga smantana, sarea si piperul. Se lasa pe foc pana se ingroasa compozitia.

4. Se adauga tonul scurs si zeama  de la o lamaie mica si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

5. Se pun pastele fierte si scurse peste sos si se amesteca.

6. Ca decor, se foloseste coaja rasa de la lamaie si niste frunze de patrunjel.

Pofta buna!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *