Socata lui Radu Anton Roman


SocataIngrediente:

  • 11 litri apa
  • 10 g drojdie
  • 5 lamai
  • 600 g zahar
  • 600 g miere
  • 10 palarii de floare de soc (se pot pune si flori uscate)
  • mirodenii, dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara

Mod de preparare

1. Intr-un borcan de 12 litri se aseaza pe fund florile de soc.

2. Lamaile se taie-n patru, se storc un pic peste flori, cojile se pun si ele la suc, impreuna cu mirodeniile.

3. Drojdia se desface in putina apa si se varsa in borcan.

4. Se dizolva in apa zaharul si mierea si apoi se adauga florile.

5. Se umple borcanul cu apa si se acopera cu o farfurioara.

6. In cateva zile, incepe sa fiarba (intre timp agitam, din cand in cand, zeama). Dupa ce se limpezeste, se trage in sticle, care vor fi bine legate. Se bea rece!

 Radu Anton Roman

 

 

 

 

 

reteta de : Radu Anton Roman  ( B u c a t e ,v i n u r i si obiceiuri românesti )

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *