Sculptura in dovleac realizata pentru Stirile Kanal D


Dovleac pt. Kanal D

Va mai amintiti de trasura Cenusaresei? Cand talentul se ia la tranta cu arta, magie curata iese! Departe de zgomotul de la oras, La Lunguletu, in Dambovita, acolo unde dovlecii ingalbeniti de soare ii mai gasim in carul cu fan, am adus un artist desavarsit.

Cu desaga la spate si ochii chititi pe dovlecii ingramaditi, artistul fructelor, caci asa l-am botezat, isi alege o viitoare bijuterie. De indata ce isi leapada straiele de strada si isi pune in graba hainele de lucru, satenii se aduna roi in jurul lui. A fost drumul pe care a pornit Dan Bogatu in urma cu cinci ani, cand abia intra in tainele acestei arte. Dar deja se discuta ceva!sculptura dovleac

Secret, magie, pentru noi, inspiratie, pentru sculptorul care e si bucatar! Priviti cu atentie “lucrarea”, parca picteaza, nu altceva! Cum sa tai intr-un dovleac si sa iasa flori! Cu ochii pe degetele sculptorului care manuie cutitasele ascutite, satenii din Lunguletu se mira de parca au descoperit o opta minune a lumii.

Chef Bogatu

Iar cand darul de Sus se impleteste cu ambitia de fier si rabdarea de otel, totul devine un spectacol. Cei din Lunguletu nici n-au visat sa vada asa ceva in ograda lor. Dar acum s-au convins ca toate isi au rostul lor. Viseaza la propria scoala de sculptura in fructe si legume. In Romania, deocamdata, nu exista. Dan Bogatu se numara printre cei cativa care s-au indragostit de acest tip de arta.

Dar arta nu inseamna neaparat multi bani! Ne-o dovedeste Dan Bogatu, care munceste din greu, zeci de minute, la o sculptura in dovleac, de exemplu, pentru cateva sute de lei. Daca vorbim despre sculpturi cu pretentii, in schimb, acestea intr-adevar, costa! O adevarata bijuterie a iesit din mainile artistului nostru. Mai recunoasteti dovleacul de la inceput?

Sursa Kanal D : http://www.kanald.ro/ati-mai-vazut-asa-ceva-satenii-din-lunguletu–uimiti-de-sculptorul-in-legume_30055.html

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *