Scovergi a la Radu Anton Roman


scovergi

Ingrediente:

Aluat:

  • 600 g faina
  • 250 g cartofi
  • 30 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  •  100 g unt
  • 10 g sare

Umplutura:

  • 300 g branza de burduf
  •  100 g cas
  •  1 ou
  • marar

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii, se curata si se rad marunt-pasta.

2. Se freaca drojdia cu zaharul pana se inmoaie compozitia.

3. Se amesteca cartofii cu drojdia, ouale, smantana, untul, sarea, apoi cu faina si se lasa la cald, o juma’ de ora, sa creasca.

4. Se intinde aluatul sa ajunga la o juma’ centimetru grosime si se taie patrate cu latura de zece cm.

5. Se pune umplutura si se ruleaza.

6. Se coc in cuptor sau se prajesc scovergile in ulei.

Mancare taraneasca, de om flamand si muncit, dar nu numai, scovergile sunt bune mai ales calde, ca aperitiv, dar si ca garnitura la legume gatite – ghiveci, mazare, fasole verde sau carne la gratar.

Daca le inmoi in miere, gata desertul.

Merg cu orice vin, dar cu bere blonda rece sunt o nebunie!

Pofta buna!Radu Anton Roman

sursa:  ” Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti ” de Radu Anton Roman

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *