Rulada cu mac



Rulada cu mac !

Ingrediente:

  • 1 kg de faina
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100-150 g unt sau margarina
  • 3/4 lingurita sare
  • 30 g drojdie

Pentru umplutura:

  • 400 g mac
  • 1 pahar zahar sau miere

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul ca cel din reteta “Chifle dulci”.

2. Macul se pregateste separat astfel: se toarna macul in apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot si se scurge printr-o sita deasa. Se amesteca cu zahar si, dupa aceea, se da de 2-3 ori prin masina de tocat carne.

3. Apoi se amesteca macul cu oua crude. Este bine sa se adauge nuci sau migdale tocate. In loc de zahar se poate pune miere.

4. Cand aluatul este gata, se intinde pana ajunge la grosimea de 1/2 cm, se pune peste el macul pregatit dinainte, se netezeste si se rasuceste aluatul in forma de sul.

5. Rulada se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, cu marginea in jos, se mai lasa sa creasca, se unge cu ou, se impunge in cateva locuri cu o furculita si se coace in cuptorul fierbinte circa 25-30 minute.

6. Pentru aroma se poate adauga in aluat praf de vanilie sau coaja rasa de lamaie.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *