Pui cu prosciutto cotto, mozzarella si sos de busuioc


pui umplut

Ingrediente:

  • piept de pui fara piele si os 500 g (1 buc.)
  • prosciutto 50g (4 felii)
  • mozzarella 60g
  • parmezan 60g
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline 40ml
  • smantana lichida 60g/ml
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala pieptul de pui si se curata de eventualele pielite si urme de grasime.

2. Se taie pieptul de pui in doua. Se ia prima jumatate, se aseza pe un tocator si se acopera cu folie alimentara. Se bate bine (ca pentru un snitel), pana cand rezulta o grosime uniforma de circa un centimetru.

3. Se asezoneaza carnea de pui cu un pic de sare si de piper, se aseaza doua felii de prosciutto, jumatate din mozzarella si se presara cam o lingurita cu varf de parmezan ras.

4. Se ruleaza strans, cu grija, si se aseaza pe gratar 20 minute.

5. Se pune smantana, busuiocul proaspat in tigaie si se gateste 5-7 minute, pana se ingroasa sosul. Pentru a avea o texura mai cremoasa, se adauga parmezanul spre sfarsit.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *