Piept de curcan in crusta de ierburi


 

Piept de curcan in crusta de ierburi

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan dezosat
  • 10 g sare
  • 10 g piper
  • 50 g zahar
  • 20 g ghimbir
  • 20 g piper
  • 10 g scortisoara
  • 4 catei de usturoi
  • 10 g cimbrisor
  • 10 g rozmarin

 

Mod de preparare :

1. Intr-o cratita se amesteca sarea, zaharul, piperul, scortisoara si ghimbirul cu 200 ml apa. Se lasa pe foc pana da in clocot. Apoi, se da focul pe o treapta mai mica si se mai adauga 3 cani de apa rece.

2. Se aseaza pieptul de curcan intr-un recipient. Se adauga peste el usturoiul zbrobit si sosul preparat mai devreme. Se acopera si se da carnea la frigider (de preferat, peste noapte).

3. Se incinge gratarul. Intre timp, intr-un bol se amesteca mierea cu ardeiul iute sfaramat, mustarul si otetul. Tot acest amestec se toarna pieptul de curcan marinat, tapetandu-l usor cu restul de condimente.

4. Se aseaza pieptul pe gratar, timp de 25 – 30 de minute. Se intoarce pieptul de curcan, doar cate o data, pe ambele parti.

5. Se unge din cand in cand pieptul de curcan cu sosul din miere si mustar.

6. Cand este gata, se ia pieptul de pe gratar si se acopera cu o folie de plastic. Se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a-l servi.

Pofta buna!

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *