Peste marinat



marinatura

Ingrediente:

  • peste (nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc)
  • sare
  •  pipier
  • faina
  • ulei
  • sos marinat
  • morcovi
  • patrunjel
  • ceapa
  • bulion rosii
  • otet slab
  • zahar
  • condimente

Mod de preparare

1. Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru) trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt etc.) se vor lasa intregi. Pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei.

2. Dupa ce se raceste, se toarna peste el sosul marinat preparat astfel:

peste marinaat
se curata si se spala 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, se taie in felii subtiri sau pai.

3. Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se adauga 3-4 linguri de ulei si se rumenesc usor timp de 10-15 minute.

4. Apoi se adauga in cratita un pahar de bulion de rosii si condimente precum: foi de dafin, piper si 3-5 bucati de cuisoare. Se acopera cu capac si se fierbe inabusit 15-20 minute.

5. Se toarna in cratita 1/2 pahar de otet slab, 1-1 1/2 pahar supa de carne sau apa, se mai da un clocot, se drege cu sare si zahar, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.

6. Pestele marinat se serveste in salatiera sau intr-un platou adanc.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *