Papanasi cu pasiune


GA2754Top Chef_221012

Ingrediente:

  • 500 g de branza dulce (ricotta)
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite rase de bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie verde (lime)
  • 1 varf de cutit de sare
  • 200g faina (si 50g pe masa cand ii formezi)
  • 150g smantana acra
  • ½ sticluta de esenta de rom
  • 50 g zahar pudra
  • 500-700 ml ulei pentru prajit
  • 2 bucati fructul pasiunii

Mod de preparare:

1. Intr-un bol se amesteca branza cu faina, ouale, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja rasa de lime, zaharul vanilat si varful de sare.

2. Se face un aluat mai moale, se formeaza papanasul si bila pe o masa presarata cu faina, se pune la prajit in uleiul incins la aprox.130-140 de grade, se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Pentru a vedea daca s-a patruns papansul, sfatul este urmatorul: incercati cu o scobitoare intepand papanasul, daca scobitoarea este umeda inseamna ca inca este crud, cand scobitoarea este uscata inseamna ca acesta s-a patruns.

3. Fructul pasiunii se taie in doua, se scoate compozitia, se strecoara de seminte.

4. Intr-o tigaie se topeste, la foc mic, zaharul si se adauga un pic de apa sa se faca ca un sirop. Dupa aceea, se adauga si sucul din fructul pasiunii si se lasa sa scada, rezultand o dulceata subtire (un coulis).

5. Se servesc cu smantana si coulis-ul de fructul pasiunii, decorat cu o feliuta de lime, papanasul fiind presarat cu zahar pudra.

Pofta buna!

Papanasii sunt, probabil, cel mai iubit desert de pe meleagurile noastre!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *