Cateva sfaturi pentru o cafea savuroasa


cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din intreaga lume. Are un efect energizant si ofera o stare de bine.

Originile cafelei s-ar afla intr-o regiune a Etiopiei numita Kaffa si apoi introdusa in lumea araba prin Egipt si Yemen, unde incepe sa se cultive in scopuri comerciale.

In trecut, cafeaua era considerata aliment si nu bautura.

Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care razboinicii o consumau pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.

cafea happyChef Dan Bogatu si Chef Mihai Romaniuc iti ofera cateva trucuri pentru a servi o cafea delicioasa:

  • Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma.
  • Cafeaua se pastreaza in cutii de metal sau borcane, bine inchise, cu capac.
  • Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale.

Pentru o cafea savuroasa, urmati pasii de mai jos:

1. Intr-un ibric se pune cafea, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zahar si se dilueaza cu apa fierbinte.

2. Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pana cand da in clocot si se ridica.

3. Ibricul se trage imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedand la fel (pentru pastrarea aromei este necesar sa se fiarba cafeaua la foc mic).

4. Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul; acesta se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele din care se serveste cafeaua.

5. Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin zatul, apoi se toarna in cesti. Se serveste imediat, fierbinte.cafea

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *