Lapte de pasare


lapte de pasare

Ingrediente:

  • lapte – 800 de ml
  • zahar – 150 de grame
  • 3 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de la  o lamaie

Mod de preparare

1. Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei.

2. Se separa galbenusurile de albusuri.

3. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamaie rasa. Se continua amestecarea, adaugand cate putin din restul de lapte.

4. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecand compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

5. In alt vas se pune apa la fiert.

6. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pana ce se topeste zaharul.

7. Din aceasta  compozitie se ia cate putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.).

8. Dupa cateva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

9. Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *