Friptura de porc aromata, la cuptor



friptura porc 2
Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 7-8 linguri cu ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 200 ml vin alb sec
  • condimente pentru marinata: piper, maghiran, coriandru, ghimbir pudra, crengute de cimbru, rozmarin, cimbrisor

 

Mod de preparare :

1. Se alege o bucata de fleica de porc astfel incat desfacuta in doua sa cuprinda muschiuletul.

2. Se mixeaza in blender toate ingredientele pentru marinata pana se obtine o pasta, insa se mai opreste cate putin din fiecare deoparte.

3. Se pune fleica pe masa de lucru cu soricul in jos si se taie in doua (pe grosime), dar nu pana jos, astfel incat sa se desfaca exact ca si o carte.

4. Se presara sare pe ambele parti ale fleicii, de asemenea, si pe muschiulet. Fleica a ramas pe masa cu soricul in jos si carnea in sus.

5. Se toarna marinata pe fleica si se freca bine toata suprafata acesteia. Se asezam muschiuletul pe fleica. Daca este mai lung, se taie din muschiulet, astfel incat sa se potriveasca cu fleica.

6. Se rulam strans dintr-un capat in celalalt. Se leaga rulada obtinuta cu ata alimentara sau ata de canepa.

7. Se da la cuptor la 160 C pentru 2.5 ore. Se poate verifica cu termometrul de fripturi, acesta trebuie sa arate in jur de 70C.

8. Se presara peste friptura un amestec de piper, boia, precum si restul de condimente si se mai lasa la cuptor in jur de 20-30 minute. Temperatura fripturii trebuie sa ajunga la 75 C.

9. Se scoate din cuptor, se acopera cu folie si se lasa sa stea 15 minute. Se taie felii si se serveste.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *