File de crap cu rosii cherry si polenta


 

TopChefBogatuDan

Ingrediente:

  • file de crap 1 buc – circa 150 g
  • rosii cherry – circa 100 g
  • malai
  • ulei masline
  • fasole verde
  • fasole galbena
  • sparanghel verde
  • ceapa verde (chives)
  • busuioc o frunza
  • ceapa tocata – jumate de ceapa
  • zahar

Mod de preparare

Chef Dan Bogatu a gatit inspirat de “Mica Sirena”, a lui Disney, un “file de crap cu rosii cherry si polenta”.

Sa vedem reteta sa:

1. Pentru inceput, se baga file-ul de crap la cuptor, intr-o tava cu hartie cu pergament stropit cu ulei de masline.

2. Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga 2 lingurite de zahar, sa se caramelizeze si sa dea un gust dulceag.

3. Apoi, se adauga rosiile cherry si se lasa sa se inmoaie. Unele din ele se zdrobesc sa isi lase suc.

4. Se prepara o portie de polenta (mamaliga) in care se adauga ulei de masline si ceapa verede (chives). Cand este gata, se pune in forma rotunda.

5. Se blancheaza fasolea, apoi se soteaza in ulei de masline cu sare si piper si se lasa al dente.

Se serveste astfel: se monteaza polenta scoasa din cerc, se asaza fileul de crap cu fasolea si rosiile cherry, apoi sosul se lasa usor pe ele.

Asta e tot, reteta este gata. Este o reteta simpla, insa de mare efect!

Pofta buna!

sursa: http://topchef.a1.ro/reteta-lui-dan-bogatu-file-de-crap-cu-rosii-cherry-si-polenta-221.html

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *