Cine este Dan Bogatu


2015-25-10--13-06-09

Cine te-a inspirat sa devii bucatar?

Chef Dan: Mama mea. Ea profeseaza in domeniu si are o vasta experienta in ceea ce priveste acest segment de activitate. De mic, eram fascinat de preparatele pe care le realiza ea in bucatarie.

Ce te motiveaza in profesia ta?

GA2695Top Chef_221012

Chef Dan: Cred ca nu exista frontiera in meseria de bucatar. Tot timpul apare ceva nou, inovator, ce nu am mai incercat, si aici ma refer atat la tehnologie, cat si la modul de preparare. Sunt o persoana deschisa la orice combinatie “nebuneasca”, acest lucru inspirandu-ma sa prepar un nou “dish” si, bineinteles, ajutandu-ma sa ma perfectionez. Orice element inedit aparut in bucatarie este o motivatie pentru mine.

Care sunt provocarile tale?

Chef Dan Bogatu

Chef Bogatu

Chef Dan: A fi bucatar este o provocare in sine. De asemenea, fiecare preparat pe care il realizez reprezinta o provocare pentru mine, deoarece trebuie sa fiu mereu inventiv, creativ, sa surprind de fiecare data, astfel incat rezultatul final sa fie cel pe care si-l doreste clientul.

Care este “lupta ta” ca bucatar?

Chef Dan: In general, “luptam” cu un sistem care este ghidat doar de profit si, din pacate, uitam sa mai fim creativi.

424237_583282138364611_1355740984_nCe iti place cel mai mult la ceea ce faci?

Chef Dan: Bucatarul este un artist care isi pune “opera” pe farfurie si, de abia, cand farfuria a fost golita, “opera” sa a fost cu adevarat apreciata. Acest lucru iubeste bucatarul din mine.

Cum privesti tu gastronomia? Ce este important pentru tine?

Chef Dan: Eu urmaresc cu interes tot ceea ce apare nou, original in domeniu. In bucatarie, incerc intotdeauna sa realizez un echilibru intre ce este actual pe piata si gastronomia clasica. Vreau sa gasesc, intotdeauna, combinatia perfecta dintre cele doua, astfel incat clientul sa fie multumit.

Care este mancarea ta preferata si cine ai vrea sa ti-o pregateasca?Bogatu Dan

Chef Dan: Atat eu, cat si majoritatea bucatarilor pe care ii cunosc prefera mancarea cat mai simpla, insa foarte binearomata. As putea spune ca salata de vinete, musacaua de cartofi ar fi printre mancarurile mele preferate. In principiu, imi place mancarea romaneasca. In ceea ce priveste persoana care as dori sa mi-o pregateasca, consider ca mama este cel mai bun bucatar din viata mea. Ea a fost sursa mea de inspiratie si, de aceea, pot spune ca nimic nu se compara cu o sarmaluta cu mamaliga pusa pe masa de sarbatori sau cu o ciorba de fasole cu costita afumata preparata de ea.

Ce pasiuni ai?

Chef Dan: Sunt pasionat de sculptura in fructe (Thai Carving), dar si in legume. Iubesc sa le modelez, sa le fac sa arate deosebit, dar in acelasi timp sa fie si comestibile. De asemenea, in timpul liber, imi place sa ma relaxez ascultand muzica, in special, muzica electronica.2011-10-06 15.08.24

Barza

 

Chef Dan“Stii care e diferenta dintre un mecanic auto si un bucatar? Bucatarul se poate linge pe degete!”

Chef Dan Bogatu

 

Facebook : https://www.facebook.com/BogatuDanArtCuisine/

Da o nota !