Cotlet de miel cu muguri de brad


Cotlet de miel cu muguri de brad 

Cotlete de miel cu piure de Batate si ciuperci sote - Chef Bogatu Dan

Ingrediente:

  • Cotlete de miel din Noua Zeelanda – 3 buc (in functie de marime cam 250g- 300g)
  • Mix ciuperci salbatice – aproximativ 100g
  • Zucchini – 1buc
  • Muguri de brad si varfuri tinere macerate in miere
  • Batate- 300g
  • Sparanghel tanar- 2buc
  • Fistic zdrobit- 40g
  • Reductie de whiskey Jack Daniels
  • Frunze de sfecla
  • Unt -100g
  • Lapte – 100ml
  • Sare si piper, dupa gust
  • Amestec de condimente pt. curry, dupa gust
  • Vin alb sec- jumatate de pahar
  • Usturoi- 1catel tocat fin
  • Ulei de masline

Cotlet de miel cu ciuperci _ Chef Bogatu Dan

Mod de preparare:

1. Se iau cele 3 cotlete, se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga pe gratarul incins si se dau grill pe fiecare fata.

2. Dupa aceea, se introduc marginile cotletelor intr-un castronel cu fisticul zdrobit, acoperindu-le cat mai uniform cu putinta.

3. Se introduc in cuptorul incins la 200 C si se lasa timp de 3-4 minute sau pana cand considerati ca sunt facute.

4. Mixul de ciuperci se soteaza intr-o tigaie de teflon cu unt si usturoi, se inabusa cu vinul alb pana cand scade si ciupercile sunt facute.

5. Batatele curatate si fierte in apa cu putin lapte  se scurg , se condimenteaza cu sare, piper si curry, apoi se zdrobesc cu blenderul de mana pana se sfarama.Se adauga unt si se amesteca cu telul de mana turnand lapte cald (se bate pana capata consistenta unui piure pufos).

6.Sparanghelul verde se blancheaza in apa clocotita cu sare pana devine al dente.

7. Zucchini verde se taie felii subtiri (carpacio) cu ajutorul unui Piller (economic)si apoi se rasucesc formand mici cilindri in care se introduc frunzele de sfecla.

8.Reductia de whiskey Jack Daniels se gaseste in comert, dar daca nu aveti in casa, puteti face o reductie cu vin rosu sec.

9.Mugurii de brad si pin ii gasiti in piata la cei care vand miere sau ii puteti pune voi in miere la macerat. De asemenea, se pot folosi chiar si cruzi.muguri brad

Tips:

Mugurii cruzi de pin si brad se pun in pungi de hartie, se pastreaza la frigider vreme de 8-10 zile, timp in care pot fi consumati ca atare, pentru reglarea poftei de mancare, dezinfectarea gurii si improspatarea respiratiei. Se mananca 5 muguri cu 15 minute inainte de masa pentru pofta de mancare.

Modul de servire se poate face ca in imaginile cu preparatul realizat de mine sau in functie de imaginatia dvs.

Va provoc la un plating mult mai frumos ca al meu si pofta buna :)!

Miel cu piure

 

sursa: https://chefbogatudan.wordpress.com/2015/12/18/cotlet-de-miel-cu-muguri-de-brad-si-pin/

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *