Cioaca


Ma gandeam ca unii din noi mai tin si post, am gasit o reteta perfecta cu gogonele murate care se poate servi si fara carne. Spor la treaba!

Timp de preparare: 30 min.0038

Ingrediente:

  • 2-3 cepe (mai mari)
  • 100-150 ml ulei
  • 2-3 cartofi (nu prea mari)
  • 0.5 kg rosii
  • 1 kg muraturi (gogonele verzi)
  • sare
  • piper
  • 300 gr gogosari copti taiati fideluta

Mod de preparare

1. Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca aveti probleme cu  stomacul, puteti fierbe ceapa taiata in 2-3 clocote si aruncati apa), apoi se adauga gogosarii copti taiati fideluta, iar dupa 10 minute se adauga muraturile.

Atentie: muraturile se oparesc in apa clocotita cateva minute, se cojesc de pielita, se taie cuburi si se adauga in cratita, peste ceapa si gogosari.

2. Mai tarziu se pun si cartofii taiati in 4, sarea, piperul si rosiile cojite de pielita taiate in 4 puse deasupra si se lasa la foc moale. Se amesteca din cand in cand cu lingura de lemn, de jos in sus.

3. Daca se vrea cu carne ( vita, porc sau pui) , atunci se fierbe carnea  separat si cu zeama de la carne se face cioaca.

4. Carnea se aseaza in cratita in diferite forme.

5. La sfarsit se adauga marar, patrunjel sau alt condiment care va place. Se poate servi si cu o mamaliguta calda.

Pofta buna!gogonel

sursa gustos.ro

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *