Cele mai ciudate intrebari ale clienților din restaurantele românești


Snob

Eu înteleg ca daca te duci la restaurant, trebuie să fii servit ca la carte si sa manânci chestii pe care nu le-ai face, acasa, în 15 minute. Ca de – asta te duci acolo! Ca de – asta platesti! Ca de – asta ti se aduce bon separat pentru bacsis! Pe de alta parte, nu poți nici sa te iei de gustul omului ca mananca paste cu paine, dar când aud ca un client este nemultumit ca fileul de calcan are gust prea pronuntat de peste sau cere un tartar bine facut („să nu fie așa, în sânge…“), îmi vine sa mor.

Din raspunsurile primite de la bucatarii care m-au ajutat sa fac aceasta lista, cele mai frecvente reclamatii se refera (offff!) la carnea cruda în „sange“. Clientii cer fripturi de vita medium-rare, dar fara „sânge“ (încă o data, acel lichid nu e sânge!), și pui & porc în „sânge“, tartar sau carpaccio procesate termic, iar toți consideră că sintagma „clientul nostru, stapânul nostru“ este litera de lege. Acum să trecem si la treabă: eu am identificat vreo trei categorii de clienti: ignorantii, majoritari. Urechistii, cei care cer beefeater tartar, gin conic sau pepsi fara acid si aia care s-au uitat la doua emisiuni culinare, si acum sunt experti si cer vita la 51,2 grade si snitel de Black Angus.

restaurant-kitchen (1)

  • Calcanul are un gust prea pronunțat de pește, eu am mai mâncat si nu asa trebuie sa fie
  • Mâncarea e prea fierbinte
  • Cartofii prajiti trebuie sa contina lapte
  • Bruschete cu rosii si mozzarela fara pâine
  • De ce au midiile gust de apa sarata?
  • Un file de salsu la grătar, dar fara oase, ca aseara m-am înecat cu un os de la un caras
  • Avem pizza cu prosciutto, bresaola, bacon…
    Ok. Dar cu carne aveti?
  • Ce ati pus în pizza asta ca e stricata (gorgonzola)?
  • Pulpa de rata confiata sa fie în sange!
  • La un brunch, la statia live, a cerut creveti cu mujdei si delikat!
  • A refuzat un preparat care conținea o spuma pe motiv că nu îi place mâncarea aerată!
  • Puteti sa îmi radeti două trufe peste orez. Îmi plac foarte mult!
  • Chilli con carne nepicant aveti?
  • Puteti sa îmi faceti un tort, cam în 20 de minute, cât ma plimb si eu prin mall?
  • De ce se numeste meniu de prânz daca e valabil doar între 12:00 si 14:00? Ar trebui sa îl aveti toata ziua sau sa îl numiti meniul momentului!
  • Un piept de pui în sange!
  • Sunt alergic la rosii doar dacă le lasi sa fiarba mult în mâncare, dar daca le adaugi la sfârsit, nu am nimic, le pot mânca!
  • Ton (5 cm latime), cerut gatit corespunzator (10 secunde pe fiecare parte): De ce e rece în interior?
  • Paste aglio olio e peperoncino
    De ce sunt uleioase?
    Se reface comanda, cu foarte, foarte putin ulei.
    De ce sunt picante?
  • O salata de ton (în cazul de fata – ton, piure de masline si ceapă marinata) fara ton
  • Un carpaccio cu mamaliguta; dupa ce a fost convins ca nu merge, a cerut cu piure
  • O supa cu galuste fara galuste!
  • Supa de pui e de post?
  • Vreau cu brânza din aia mucegaita, dar fara mucegai!
  • Salata de pui fara pui!
  • La o nunta un invitat s-a plâns ca berbecutul la protap dureaza prea mult, ca la ei era gata în doua ore!
  • Un sandwich cu ton, fara pâine!
  • Da-i carpaccio asta de peste înapoi bucatarului si spune-i sa-l mai gateasca putin ca este carnea cruda!
  • Muschiul blue e albastru?
  • O salata româneasca nu aveţi, de exemplu greceasca sau bulgareasca?
  • Pastele sunt gatite în bataie de joc!
    Ce au? Prea fierte, prea sarate, nu au gust, ca sa spun la bucatarie?
    Nu stiu, sunt gatite în bataie de joc!
  • Cum doriti muschiul de vita?
    Ca în meniu!
  • Muschiul de vita nu îmi place, ca are gust de vita!
  • Pieptul de pui sa fie de post!
  • Mai perpeleste un pic carpaccio asta, ca nu e facut!
  • De ce dulceata de nuci verzi nu e verde, ma pacaliti?!
  • Un hot chocolate lava cake, dar sa îl aduceti rece va rog!
  • Va recomandam momite de vitel.
    Scuze, dar noi nu mâncam coaie!
  • Nu putem onora comanda deoarece Pinot Noir alb nu exista!
    Adica ne faci proaste, prietene, vezi ca am mai baut, mai bine spuneti ca nu îl aveti, saracilor!
  • As dori un file de vita, stiti, tin o dieta de slabit!
    Ce garnitura?
    Penne Quatro Stagione!
  • Vreau si eu o limonada.
    Simpla?
    Nu, cu lamâie!

colavin

Acest articol nu spune ca romanii sunt prosti, ci doar ca unii dintre noi nu sunt informati. Nu este un articol în care bucatarii îsi bârfesc clientii, din acest motiv nu public numele chefilor care au participat la întocmirea acestei liste. Acest articol spune doar ca mai e mult pâna departe.

Obama

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.urbology.ro  http://urbology.ro/category/stiri/food/ – Cosmin Dragomir –

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *