Cateva retete gustoase pentru bebelusul tau


Perioada dintre 6 luni si 1 an este cea in care copilul tau se obisnuieste cu mancarea solida. Incepe cu fructe si legume, apoi continua cu carne slaba. Inspira-te din retetele noastre pe care ti le propunem pentru a-i oferi puiului tau o dieta cat mai variata si echilibrata.

Piure de cartofi facut mai fin

Curata 3 cartofi, taie-i cubulete de marimi egale si fierbe-i pana se inmoaie. Scurge-i si usuca-i intr-o tigaie non-aderenta, la foc mic, timp de 1-2 minute. Adauga 1 lingura de unt mai consistenta (cu varf) si 1 lingura de lapte si paseaza-i pana se transforma in piure fin.

bebelusiiii

Spuma din fructe

Intr-un blender cu capac se amesteca  300 g de fructe proaspete si decojite si 3 linguri de iaurt circa 15 min pana devine cremos (poti folosi la baza o banana taiata in bucati mari).

Piure de cartofi si telina

Curata 2 cartofi si ½ telina mica. Pune ingredientele intr-o oala cu apa rece, la foc mediu, si fierbe-le timp de 20-30 de minute, pana se inmoaie. Scurge-le si paseaza-le, apoi amesteca-le bine cu 1 lingura de unt.

Carne de vita cu dovlecei si ardei rosii 

Pune pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe, adauga 80 g carne de vita slaba alaturi de 1 cartof mijlociu, ½ dovlecel si ½ ardei rosu – toate taiate cubulete. Lasa-le sa fiarba cel putin 15 minute, pana cand carnea si legumele s-au inmuiat. Mixeaza toate ingredientele pana obtiii un piure. Poti adauga apa fiarta si racita daca piureul este prea gros.

Piure de radacinoase 

Taie in cubulete 1 pastarnac mijlociu si fierbe-l 15 minute, pana se inmoaie. Mixeaza-l apoi cu cateva linguri din apa in care a fiert. Se poate subtia cu putin lapte.

Spuma  de mango si banane

Curata 1 mango si 1 banana si taie-le in bucati. Pune toate ingredientele intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana cand obtiii o crema groasa. Se pastreaza in frigider, dar trebuie consumata in aceeasi zi.

Piure de cartofi dulci si conopida 

Pune apa la fiert. Adauga 1 cartof dulce de 200 g, taiat cubulete, si 120 g de conopida. Lasa-le la fiert 10 minute, pana se inmoaie. Mixeaza legumele cu 3 linguri din apa in care au fiert. Daca piureul este prea gros, se poate adauga lapte.

Pui cu orez si praz

Spala 3 linguri de orez, apoi fierbe-l 5 minute in 300 ml de apa . Adauga apoi ½ piept de pui (fara piele si os) taiat in bucati mici si 1 praz mic, taiat marunt. Fierbe amestecul inabusit 20 de minute. Apoi, paseaza ingredientele si  subtiaza cu apa fiarta si racita, daca este nevoie.

Iaurt cu avocado si banana

Curata si feliaza ½ avocado si ½ banana, bine coapte. Marunteste bine fructele cu o furculita sau mixeaza-le intr-un blender sau robot de bucatarie. Incorporeaza in amestecul obtinut 4 linguri de iaurt.

Cod inabusit cu legume

Pune la fiert intr-o craticioara 1 cartof dulce taiat cubulete si 150 g de broccoli, timp de 10 minute, pana se inmoaie. Adauga 100 g file de cod si lasa-le la fiert inca 7-8 minute. Paseaza legumele impreuna cu pestele, asigurandu-te ca nu au ramas oase.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *