Blinii



BLINI4

Blinii sunt un fel de clatite micute, fiind foarte apreciate la petrecerile luxoase organizate la palatul Tarului. Ele erau servite cu smantana si icre negre acompaniate de sampanie.blini-+-saumon-117

Ingrediente:

  • faina de griu  200 g
  • faina de secara 200 g
  • drojdie 15 g
  • oua 3buc
  • smantana 35 g
  • unt 40 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

blini (2)1. Intr-un castron se pune faina de grau, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, aproape 2 ore. In acest timp, aluatul va trebui sa creasca inca o data cat a fost initial.

2. Cand a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile, smantana, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute.

3. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decat cele obisnuite.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *