Cu betigase japoneze partea a 4 a


Bauturile bucatariei japoneze

Cele mai cunoscute si indragite bauturi japoneze sunt ceaiul verde si sake – bautura alcoolica japoneza.

Se obisnuieste sa se consume sake (obtinuta din orez fermentat, cu un proces similar producerii berii) inainte si dupa masa si, in foarte multe cazuri, fierbinte.

banchagenmaichagyokuro

In timpul mesei se beau bere sau ceai verde. Si supa este considerata bautura in Japonia si se serveste in majoritatea cazurilor, la inceputul mesei, pentru a favoriza digestia.

Ceaiul verde este foarte important si din punct de vedere traditional si social, existand o intreaga ceremonie de preparare si de servirii a ceaiului verde.

In familiile traditionaliste, doar persoana care a fost pregatita special efectueaza ceremonia ceaiului.

Cele mai cunoscute tipuri de ceai verde japonezi sunt:

macha

  • gyokuro (aroma mai dulce);
  • sencha (cel mai consumat);
  • macha (pudra de ceai verde);
  • genmaicha;
  • bancha (cel mai putin concentrat, fiind adunat la finalul verii).
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *