Arlechin


arlechinIngrediente:

  • 600 g faina
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingura smantana
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

1. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cele doua se cern.

2. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea.

3. Se face o adancitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smantana si se framanta bine. Coca rezultata se da la rece 30 minute.

4. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand pe dosul tavii, presarata in prealabil cu faina.

5. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.

6. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine (cu telul sau mixerul). Se adauga apoi zaharul, gemul, coaja si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare.

7. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se spurapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt.

8. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se taie in patrate. Se poate pastra 4-5 zile.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *