Ardeiul iute si beneficiile sale!


Caracterul afrodisiac a fost descoperit si datorita aspectului ardeilor chilli. Culoarea rosie simbolizeaza in multe culturi pasiunea si dragostea. Ingredientele afrodisiace te duc cu gandul la dulce, la texturi fine, la mirosuri umbietoare de fructe si deserturi.

Dar, stiai ca ardeii iuti sunt printre cele mai puternice afrodisiace atat pentru femei, cat si pentru barbati?

Ardeiul iute face parte din familia capsicum si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.Ardei iute

Cateva beneficii pentru sanatate :

Nu este nimic mai uimitor decat efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a capilarelor, a venelor, a arterelor si ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau sau a trigliceridelor. Avand in vedere ca bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu la nivel mondial, proprietatile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atat pentru stomac, cat si pentru tractul intestinal deoarece stimuleaza miscarea peristatica a intestinului, ajuta la eliminarea toxinelor si contribuie la reconstructia tesutului din stomac, facilitand vindecarea leziunilor stomacale si ulcerelor intestinale.  Atunci cand se consuma ardei iute, acesta declanseaza o senzatie de caldura in tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate in caz de degeraturi.

Usturator si picant, ardeiul iute este adaugat in diverse feluri gustoase de mancare din intreaga lume. Iuteala este determinata de o concentratie ridicata de capsaicina, studiata pentru utilizarile ei pe scara larga: reducerea efectelor durerii, reducerea bolilor cardiovasculare, precum si prevenirea aparitiei cancerului.

Capsaicina are un rol esential in deschiderea si drenarea pasajelor nazale congestionate. In plus, alaturi de continutul ridicat de capsaicina, ardeiul rosu este o sursa excelenta de vitamina A, prin concentratia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten.

Daca iti plac ardeii iuti, noi te ajutam cu o reteta foarte usoara.

 

Crevetii chili

 

Creveti cu ardei !Ingrediente:

  • 150g de creveti jumbo
  • 1 catel de usturoi
  • 40g unt
  • 1 ardei iute, uscat
  • 150 mil supa de peste

 

Mod de preparare 

1. Intr-o tigaie se incing uleiul de masline cu untul pana se topesc (dar sa nu se arda).

2. Se adauga crevetii,  dupa ce i-ati decorticat (i-ati curatat carcasa si le-ati scos maduva de pe spinare) si lasati sa se rumeneasca putin.

3. Adaugati putina supa si lasati sa scada, dupa care adaugati catelul de usturoi taiat marunt si ardeiul iute faramitat. Lasati 2-3 minute sa prinda gust.

4. Se scot pe o farfurie si se stropesc cu sos Sweet chili (o lingura).

 Pofta buna!

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *