Aluat de paine cu condimente 2


Timp de preparare: cca 1/2 ora

Durata dospirii: 1 ora

Cca 530 kcal/portie

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 1 ligura zahar
  • 1 varf de cutit chimen macinat
  • 1 varf de cutit coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 15 g untura de porc
  • 2 oua
  • apa calduta

Mod de preparare: 
1. Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura.

2. 1/4 l apa calduta se toarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la dospit.

3. Dupa 1/2 ora se framanta inca odata aluatul si se pune iar la dospit 1/2 ora.

4. Se pune apoi pe o planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.

5. Cuptorul se incalzeste la 220 C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii tavii. Se impunge cu furculita de mai multe ori si se pune la copt 20-25 minute.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Aluat de paine cu condimente