Tagliatele cu spanac si fructe de mare


 

Tagliatele de sapanac cu fructe de mare - Chef Dan Bogatu

Tagliatele de sapanac cu fructe de mare ( Top Chef prima editie – Antena 1 ) – Chef Dan Bogatu

Ingrediente:

  • o langustina
  • un calamar
  • trei creveti
  • doua baby octopus
  • busuioc (5 frunze)
  • rosii cherry (2-3 bucati)
  • smantana lichida (aprox. 150 de ml)
  • usturoi (2 catei)
  • vin alb (2 linguri)
  • tagliatele din spanac (150 g)
  • jumate de ceapa tocata brunoise
  • ulei de masline

 

Mod de preparare

1. Se curata sub jet de apa toate fructele de mare.

2. Se opareste langusta si se separa corpul de cap, care este folosit pentru decor.

3. Calamarul se taie rondele.

4. Crevetii se lasa intregi.

5. Se fierb pastele al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

6. Se toaca ceapa brunoise, usturoiul si busuiocul.

7. Se soteaza ceapa in ulei de masline, apoi se adauga fructele de mare, usturoiul, vinul alb sec, sarea, piperul, smantana dulce, rosiile cherry taiate in patru.

8. Pastele se adauga in compozitie la sfarsit impreuna cu busuiocul tocat. Se amesteca usor ca sa se intrepatrunda gustul si aromele.

Pofta buna!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *